Logga in

Solcellsföretag i omstrukturering: 230 anställda berörs av varsel

Publicerad
25 jan 2024, 09:59

Det Jönköpingsbaserade energiföretaget Sesol, känt för sina solceller, laddstationer och energilagringsbatterier, meddelade på onsdagen omfattande varsel. Enligt uppgifter till JP, påverkas totalt 230 anställda av beslutet.

Text

Sesol, som etablerades 2019. I december 2023 tecknade riskkapitalbolaget Nordic Capital avtal om att förvärva en majoritet i Sesol. Affären beräknas vara klar under årets första kvartal. Sesol har sitt huvudkontor på Södra Stigamo. Företaget, som är närvarande på 14 platser i Sverige, rapporterade betydande tillväxt under de senaste åren, med en omsättning på cirka 1,4 miljarder kronor under 2022 och nästan dubbla siffran året därpå.

Läs också:
Svea Solars vd om hotet från Elsäkerhetsverket

Läs också:
Marknaden för solceller viker – batterier blir elfirmornas nya guld

På sin webbplats meddelar Sesol att de nuvarande marknadsförutsättningarna kräver en anpassning av organisationen, inklusive personalnedskärningar. Ändringarna är en del av en större strategi för att omdirigera resurser, särskilt mot den växande efterfrågan på energilagringsbatterier.

En anonym källa inom företaget avslöjade för JP att ett internt e-postmeddelande kallade alla anställda till ett möte under onsdagen, ett ovanligt drag för företaget. Under mötet informerades personalen om de kommande varslen, vilket tillskrivs en mättad marknad, ökad konkurrens och ekonomiska faktorer såsom inflation.

Förhandlingar med fackföreningar är under planering och förväntas avslutas senast den 31 mars. Resultatet av dessa förhandlingar kommer att bestämma det exakta antalet påverkade arbetstillfällen och vilka orter som berörs.