Logga in

Eitech stänger två kontor

Publicerad
7 maj 2018, 10:08

Sammanlagt 55 personer varslas när Eitech stänger två kontor.

Elteknikföretaget Eitech stänger sina kontor i Kiruna och Piteå. Det rapporterar Norrbottens-Kuriren.

– Det har varit en lång process och det är inget lätt beslut att fatta. Vi har haft åtgärder under en lång tid och vi ser det här ur ett regionalt perspektiv, där vi nu har hittat ett sätt att organisera oss för att stötta våra kunder i hela Norrbotten. Men vi kommer att göra det från färre kontor, säger företagets koncernchef Olle Backman till tidningen.

Läs mer: Vändning för Caverion

Han förklarar beslutet med att uppdragen regionalt sett är färre och mer splittrade. Därför stängs Kiruna- och Piteåkontoren, medan kontoren i Luleå, Gällivare och Kalix blir kvar.

– Vi måste som alla andra se över hur vi ska jobba så effektivt som möjligt utifrån våra kunder. Vi har haft ett behov att se över våra kostnader och hur vi jobbar. Då har vi kommit fram till att vi behövde göra det genom färre orter och då har vi sett att de bästa förutsättningarna finns i Luleå, Gällivare och Kalix, säger han till Norrbotten-Kuriren.

Läs mer: Så påverkas du av förändringarna i ID06

Det är totalt 55 personer som varslas på de båda kontoren. Personalen informerades om varslen i slutet av förra veckan.

Eitech-koncernen omsätter närmare 2 miljarder svenska kronor och har drygt 1 200 medarbetare i Sverige. Koncernen förvärvades för några månader sedan av Vinci Energies