Logga in

Voltify lanserar ny jämförelsetjänst för solcellsinstallationer

Publicerad
9 feb 2023, 11:32

En tjänst som ska underlätta för kunder – och ge kontroll till installatören. Det är grundtanken bakom solcells-jämförelse och bokningstjänsten Voltify. 
”Branschen behöver bli enklare och tryggare”, säger grundaren Fredric Känngård.

Intresset för solceller har stuckit iväg rejält i takt med att energipriserna ökat. Många privatpersoner och företag vill hitta ett sätt att dämpa elkostnaderna och ser då solceller som en naturlig väg. 

Men det har inte varit helt lätt att få en marknadsinsikt. Det menar Voltify som nu lanserar en jämförelsetjänst för solceller.

Läs också:
”Det kommer att finnas gott om jobb med solceller”

Läs också:
Gnesta bäst i Sverige på att söka stöd till solceller

Tanken är att konsumenter ska kunna söka utifrån sin postadress – och då få erbjudanden på solcells-, batteri samt laddbox-installationer från lokala företag. En tjänst som enligt Voltify själva ska lösa flera av branschens problem.

– Vi ger tillbaka kontrollen till installatören. På så sätt blir det enklare och tryggare för kunden att jämföra och boka förnybar energi. Installatörerna får mer kontroll i värdekedjan, förbättrad likviditet och ökar sin lönsamhet, säger Ove Känngård, grundare och vd på Voltify, i ett uttalande. 

I dag är väntetiden ofta lång på att få solceller eller batterier installerade. Stor efterfrågan, materialbrist men även att många säljbolag sålt mer än vad installatörerna klarar av att leverera är bakomliggande orsaker. Och här ska då den nya tjänsten underlätta i parningen av offertförfrågan till beställning och leverans.

– Som kund tar du i dag in offerter från kanske sju olika installatörer, eller säljbolag som det ofta är egentligen. Du ska förstå offerterna och på ett kvalitativt sätt jämföra dem. Du behöver också lita på att installatörer håller hög kvalitet och kan leverera enligt tidplan. Det är inte helt enkelt, säger Fredric Känngård, grundare och partneransvarig på Voltify.

Inspirationen bakom tjänsten kommer från hotellbokningstjänster som Trivago, Booking eller hotels.com. Men man har även lagt in en egen kryddning i form av en rådgivningstjänst.

Läs också:
Så mycket har vi sparat på våra solceller

Som spekulant på solcells-, batteri- och/eller laddbox-installation ska man kunna jämföra offerter, rådfråga Voltify och även få prisgaranti på jobbet. Vid bokning skickas projektunderlaget över till installatören och därifrån är det kunden och installationsföretaget som har kontakten.

– Vi tror stenhårt på att Voltify är en del av lösningen för att förse konsumentmarknaden med solcellsanläggningar i hög volym och korta ned ledtiderna, säger Fredric Känngård.

Voltify lanserade sin tjänst den 6 februari och i dagsläget är den väldigt begränsad både när det gäller geografisk täckning och anslutna installatörsföretag. Men det hindrar dem inte från att redan   ha högtflygande planer

– Med lanseringen i ryggen tar vi nu nästa eget och tittar på alternativ för att skala upp verksamheten även internationellt, säger Ove Känngård.