Logga in

Veckans elfel: ”Jag höll på att bryta ihop”

Publicerad
24 feb 2023, 11:39

Stefan Johansson fick en anmodan från elverket att byta elmätare i Örebrotrakten och hittade den här proppen. ”Personen tröttnade nog på att byta huvudsäkringen.”

”Vi åkte ut till kunden, öppnade dörren och jag höll på att bryta ihop. Lösningen var verkligen originell, satt som huvudsäkring. Propphuvudet var till och med slipat så att säkringen satt fast. Det var bara att gänga ur och säkra en ny säkring. Jag har jobbat i trettio år snart, men det är första gången jag hittat en sådan lösning. Jag tror att den som bodde där nog använde nog en vedklyv eller någon annan effektkrävande maskin som fick säkringen att lösa och personen tröttnade nog på att byta huvudsäkringen och tyckte det här var smidigt, bara att blippa tillbaka.”

Stefan Johansson

mer elfel
”Till och med en amatör som jag såg den blå omgående”

Den här då:
”Den gubben går till den gubben, och den…”