Logga in

Comfort gör storförvärv på elsidan i norr

Publicerad
16 jun 2022, 09:41

Comfortkedjan köper en norrländsk koncern inom el med över 100 anställda.

Text

Från och med 13 juni är Nordelektro en del av Comfort. Bolaget med huvudägare Mattias Broman går in som investerare och delägare i Comfort. I samband med förvärvet breddar Comfort affären inom el och och stärker ytterligare sin position på marknaden som en av de största installationskedjorna i Sverige.

gick bra från start
Tidig satsning på laddstationer vägen till Nordelektros framgång

Mer om affärer
Därför säljs elfirman till Vestum

Nordelektro är en installationskoncern som är verksamma i Umeå, Skellefteå, Arvidsjaur, Malå och i Stockholm. Bolaget har ett brett erbjudande från elinstallationer hos privatpersoner till avancerade lösningar för industrin. Några spjutspetskompetenser är elbilsladdare, installation av högspänningsinstallationer och service till fastighetsägare. I koncernen ingår också ett bolag som jobbar med helhetslösningar av hissar; projektering, installation, service och underhåll för alla typer av hissar. 2022 omsätter Nordelektro ca 182 miljoner med 110 anställda.

– Det ska bli spännande att bli en aktiv del i en av Sveriges största installationskedjor med starkt inköp, bra marknadsföring och centrala system. Att få arbeta tillsammans med övriga Comfort-medlemmar som kan komplettera oss inom VVS ser jag också mycket fram mot, säger Mattias Broman, koncernchef och ägare.

– Med Nordelektro får Comfort ett starkt erbjudande inom installation i norra Sverige. De är också en viktig strategisk del av vår påbörjade resa mot att etablera Comfort som en riktigt stor multidisciplinär aktör inom installation i Sverige, säger Göran Swedérus, VD Comfort-kedjan.

EKT, Svenska El- och Kraftteknik säljer också
”Vi har större grejer på gång”

Fakta Nordelektro

Säljare: Mattias Broman, Roger Nilsson, Pär Widestedt, Andreas Lundmark

Antal anställda: 110 anställda

Omsättning: 182 miljoner

Huvudsakligt upptagningsområde: Umeå, Skellefteå, Arvidsjaur, Malå, Stockholm

Huvudsaklig kundkategori: Konsument, entreprenad, service

Medlem i Comfort fr o m: 13 juni 2022