Logga in

”Vi har större grejer på gång”

Publicerad
9 maj 2022, 12:01

Fyra delägare har utvecklat EKT, Svenska El- och Kraftteknik, sedan starten 1996. Nu är de redo för nästa steg – som tas genom att sälja till en snabbväxande koncern.

Sparc Group har växt snabbt med nya installationsföretag och när koncernen presenterade sitt 28:e förvärv på kort tid sa koncernchefen Erik Björklund så här:

– Vi tar plats på en ny marknad i södra Sverige och ser stor potential i EKT Svenska El- och Krafttekniks fortsatta utveckling.

Den potentialen ser även de säljande delägarna.

– Vi har större grejer på gång, säger vd Martin King, och utan att avslöja detaljer så står det klart att det handlar om expansion

– Nu får vi mer muskler att kunna växa snabbare för vi ser stora möjligheter att göra det.

Läs om entreprenörens planer för snabbväxande koncernen Sparc:
”Ett misstag jag gör är att säga ja till för många samtidigt”

Läs vår kartläggning av 24 storsatsande koncerner
24 installationskoncerner: Så ser deras omsättning och tillväxt ut

EKT har sedan starten arbetat med kvalificerade installationer, service och projektering inom el, kraft och nätverk. Bolaget har kontoret i Malmö och omsätter i dag 15 miljoner kronor.

De senaste åren har efterfrågan varit stor, inte minst på högspänningsjobb där de bara har två-tre personer som kan ta uppdragen. Att hitta elektriker med erfarenhet är en utmaning för EKT, liksom för många andra bolag. Hittills har man löst det genom att anställa yngre som lärts upp.

Vad lockade med att sälja till just Sparc?

– Vi kommer att få fortsätta jobba som vi gjort tidigare fast med hjälp av en stark ägare. Jag har sett en del branschkolleger som sålt och inom ett år är de ett med det stora bolaget, säger Martin King, som själv fortsätter som vd.

Dessutom blev det ett smidigt sätt att lösa en intern affär mellan delägarna i EKT då en av de fyra närmar sig pension.