Logga in

Missa inte ElinstallaKörens första skiva ”U can’t touch this”

Publicerad
1 apr 2022, 06:00

Vad kommer efter tidskrift, webbjournalistik, videoproduktion och podd? Ett musikalbum såklart! I dag kommer journalistbandet ElinstallaKörens första skiva ut.

– Ett naturligt nästa steg, säger chefredaktören Fredrik Karlsson, som också är manager.

Johnny Depp, Winona Ryder, Charlotte Gainsbourg och Elinstallatörens medarbetare – alla har de en sak gemensam och det är att de utöver sitt huvudsakliga yrke också gärna spelar in musik. 

– Vi försökte få tag på Leila K, för att se om hon skulle vilja medverka. Hon har ju tidigare visat intresse för elektricitet, men hon är svår att hitta, konstaterar Fredrik Karlsson lite besviket. 

inspirationskälla
Kan vi skippa gulgrönt för pelaren om vi skyddsutjämnar bottenplattan?

Läs också:
Gummikabel genom vägg är ”big no no” – eller hur var det nu?

Med låtar som ”Potentialutjämna mig inte” feat. Cecilia Axelsson, ”Wake me up before you Wago”, ”Det går lika bra med en snusdosa” och ”No rubber cable here please” hoppas Elinstallakören gå varma i elektrikernas lurar.

”Du kan räkna med coola borrläten, klammeraskar som tappas och kanske ett och annat sprakande.”

– I MC Hammer-blinkningen ”U can’t touch this” blev vi inspirerade av El-Roffe, mannen som åkt runt i svenska skolor och lärt barnen om elsäkerhet, säger Charlotta von Schultz som skrivit flera av texterna. 

Musikstilen är EDM (electronic dance music reds anm.) blandat med lite kroumata. Lyssnarna kommer att känna igen en hel del ljud från sin arbetsvardag eftersom bandet har velat hålla låtarna så elektrikernära som möjligt.

– Du kan räkna med coola borrläten, klammeraskar som tappas och kanske ett och annat sprakande, skrattar Charlotta von Schultz och brummar glatt med en skruvdragare som använts i inspelningsstudion där Elinstallatörens poddexpert Henrik Sannesson rattat reglagen som producent.

Mer som Henrik Sannesson producerat
Hör historien om stämda elfirman i Elinstallapodden

Skivan kostar bara 299 kronor, och finns att köpa i välsorterade butiker från och med den 1 april. Om du hör av dig till artikelförfattaren kan du få en länk till en låst Spotify-lista med samma innehåll mot faktura på samma belopp.