Logga in

”Installatörerna gynnas av en bred byggpodd”

Publicerad
1 apr 2022, 12:50

Hallå där Fredrik Karlsson, chefredaktör på Elinstallatören och VVS-Forum, som startar podden Fredrik & Roger. Vad är det för en podd?

– Det är Roger Andersson, tidigare chefredaktör för tidningen Betong och jag som startar den tillsammans. Vi kommer att diskutera aktuella ämnen i samhällsbyggnadsbranschen. Den finns förresten på Spotify och inom kort på andra poddplattformar.

Varför just ni?

– Varför inte? Ingen annan har startat en bred samhällsbyggnadspodd på det sättet vi såg framför oss och som vi själva skulle vilja lyssna på. Då tänkte vi att det är bäst att vi startar den själva. Roger Andersson har bred kunskap om branschen, kontaktnät och analytisk blick. Jag har själv erfarenheter från Byggindustrin, Byggvärlden och Ny Teknik som kommer till nytta nu. Och så tycker vi ju att det är så kul att podda.

Vad kommer den att handla om?

– Vi djupdyker i ett ämne per avsnitt. Det första handlar om det prestigefyllda Kasper Salin-priset. Man får ta del av våra analyser men vi hoppas också att man får lära sig något nytt.

Varför startar du inte en podd om el eller VVS istället?

– Det gör vi också. Ni har väl inte missat Elinstallapodden som sänts i fyra avsnitt? Snart startar vi också VVS-podden. Fredrik & Roger är ett komplement. Den är bred om samhällsbyggnad och min övertygelse är att om jag syns och hörs där så syns våra tidningar och så synliggörs installation. Det tror jag gynnar installatörerna som ibland glöms bort när det snackas bygg, trots att installation är en så stor del av ett bygge.

Läs också:
Hör historien om stämda elfirman i Elinstallapodden

Läs också:
Lekmans elinstallationer inte fel enligt hovrätten

Läs också:
Så gick det för stämda elfirman