Logga in

Får jag sätta upp några uttag på fritiden?

Publicerad
30 mar 2022, 09:22
| Uppdaterad
31 mar 2022

Fråga: Vår idrottsförening ska ha arbetsdag om några veckor. Jag arbetar som elektriker och har fått frågan om jag kan sätta upp några nya uttag i samlingslokalen. Får jag göra det i egen regi utan att blanda in min arbetsgivare?

Har du en fråga till Cecilia Axelsson?

Cecilia Axelsson är elsäkerhetsexpertpå Installatörsföretagen.Mejla din fråga direkt till cecilia.axelsson@potentiale.se. 

Redaktionen förbehåller sig rätten att redigera och göra urval i insända bidrag.

Svar: Om du har egen auktorisation som täcker de elinstallationer du ska göra och inte tar betalt för arbetet så är svaret ja. Då får du utföra elinstallationsarbeten i privat regi. Om du däremot, på något sätt, får betalt för arbetet så klassas du som ett elinstallationsföretag och då får du inte göra elinstallationerna i privat regi. Saknar du auktorisation så får du heller inte utföra några som helst elinstallationsarbeten privat, utan då ska det gå genom ett elinstallationsföretag med egenkontrollprogram.

Cecilia Axelsson vet också:
Hur nära duschdraperiet får tvättmaskinen stå?

Har du funderat på det här?
Exlq/eqlq utan ansluten biledare – är det godkänt?