Logga in

Magnus Lindros har gått bort

Publicerad
1 dec 2021, 15:36
| Uppdaterad
3 dec 2021

Nymans Elektriskas tidigare vd har gått bort efter en tids sjukdom. Magnus Lindros började i företaget som lärling och slutade som vd. Här berättar hans efterträdare om en ledare som log genom allt han gjorde och fick människor runtomkring sig att må bra.

Branschprofilen Magnus Lindros har avlidit efter en tids sjukdom, 55 år gammal. Han byggde upp Nymans Elektriska från att han tog över vd-posten 2004 till att bli ett av Stockholms största elinstallationsföretag. Hyllningarna har strömmat in, många är de som skriver om sina möten med Magnus Lindros. Nymans Elektriskas nya vd Magnus Lindh berättar.

– Magnus var en duktig projektledare men en ännu bättre vd. Från första dagen han satte sin fot på kontoret har han tänkt ledarskap. Han var en otroligt positiv och generös människa som log genom allt han gjorde och var mån om att alla runtomkring honom skulle må bra, berättar Magnus Lindh.  

Magnus Lindros startade sin karriär som lärling på åttiotalet på Nymans Elektriska. Sedan dess har han haft alla möjliga roller i företaget. Från entreprenad- och servicemontör, via ledande montör till projektledare och mellan 2004 och 2020 var han vd. Ledarskap var hans kall. 

Magnus kunde få alla människor runtomkring sig att känna sig bekväma. Han var bestämd och rak och hade alltid glimten i ögat. Om vi gick ut med anställda eller leverantörer sa han alltid till oss att vi skulle knyta nya kontakter och inte bara sitta med de vi alltid umgås med. För honom var det enkelt att vara sådan. Man blir alldeles rörd när man inser hur han har berört människor omkring sig. Också folk som bara träffat honom en gång skriver kondoleanser på Linkedin. 

– En gång tog han ett personlighetstest och vi fick reda på att ¨Personen är tämligen fri från oro”. Det stämmer verkligen på Magnus. Han var ”rock solid” och trygg i alla rum, berättar Magnus Lindh.  

Magnus Lindros var en ambassadör för skidåkning i franska alperna. Foto: Privat.

Planen var att Magnus Lindros skulle avgå som vd och lämna över stafettpinnen till Magnus Lindh, men Magnus Lindros var mån om att få fira företagets femtioårsdag våren 2020 som vd. Sedan kom pandemin och överlämningen sköts framåt. I slutet av 2020 fick han sitt cancerbesked. 

– Han hade sett fram emot att få vara min mentor och att arbeta i styrelsen i Nymans och i koncernbolagen. Han brann för att hålla kontakt med kunder, samarbetspartners och leverantörer. Privat var Magnus största intresse golf sommartid och han tillbringade tid på lanstället i Stockholms skärgård och vid Medelhavet. Han var också en ambassadör för skidåkning i franska alperna där familjen har hus.

– Magnus hade också sin andra familj, Nymansfamiljen. Inget fick komma i vägen vare sig för familjen eller Nymansfamiljen, säger Magnus Lindh, vd Nymans Elektriska, och tillägger. 

– Sorgen och saknaden efter Magnus är och kommer vara stor – världen har blivit en fantastisk människa fattigare.