Logga in

Elfelskalendern lucka 23: ”Trodde jag sett alla fel möjliga att göra med Wago”

Publicerad
23 dec 2021, 06:00

Shams Mahmud stötte på den överraskande kopplingen under en renovering av tomställda hyreslägenheter i södra Stockholm. Wago-klämman satt under kåpan för den tidigare tvättmaskinsanslutningen. Inget konstigt med det – om klämman med två hål hade använts som det var tänkt.

”Jag trodde verkligen att jag hade sett alla fel som var möjliga att göra med Wago, men ack vad fel jag hade”, säger Shams Mahmud. De två ledningarna var inte dragna genom klämmans hål – utan under dess armar. Han vet inte om klämman faktiskt har använts på det sättet. Men om det var så fanns stor risk för brand – om inte säkringen hunnit lösa ut.

Läs mer om 2:apristagarbilden:
”Alla är nog lika paffa som jag”

gårdagens lucka – 3:e-pristagaren:
Elfelskalendern lucka 22: Kompis/släkting kan el och har hjälpt till att koppla