Logga in

Hjo-koncern köper i Nora

Publicerad
26 okt 2021, 10:07

Ett el- och automationsbolag med 36 miljoner kronor i omsättning blir en del i den växande installationskoncernen Hjo Installation.

Text

Hjo Installation har förvärvat 100 % av aktierna i El & Automation i Nora med tillträde den 1 november. Bolaget omsätter cirka 36 MKR och har 28 medarbetare med etablerade positioner inom elinstallation, fastighets- och industriautomation.

Så blev Hjo Installation en koncern
”Vi köpte in 40 bilar på ett bräde och fräschade upp loggan”

Augusti 2021:
Hjo Installation växer i Värmland

Bolaget har ett mycket gott rykte samt en bred och stabil kundbas med flertalet industri, byggföretag och fastighetsägarna i området. Medarbetare med hög kompetensnivå samt fokus på långsiktiga samarbeten.

– Det känns mycket bra att välkomna El & Automation och dess medarbetare till oss. Ett bolag som bevisat att de är duktiga på det de gör samt tillskott till vårt affärsområde Industriautomation som växer hos oss, säger Christoffer Olbrich, Koncernchef Hjo Installation.

– Vi ser med stor spänning fram emot en ny fas för oss och våra medarbetare och känner en stor trygghet för företagets framtid med denna ägarförändring, Stefan Bertilsson, VD och tidigare ägare El & Automation.

– För El & Automation. känns det som nästa steg i vår utveckling att komma in och bli en del av en större gemenskap där vi kan ta hjälp av varandra inom respektive kunskapsområde, säger Stefan Bertilsson

Utställning som sponsrades av Hjo Installation:
Så här ser jordens energi ut från rymden

Hjo Installation Hjo Installation består i dagsläget av tolv installationsföretag med en gemensam omsättning på 420 miljoner kronor, 250 medarbetare och verksamma inom följande områden: 

  • Elinstallation 
  • Industriautomation 
  • Kyla 
  • Ventilation 
  • VS 
  • Styr & regler 
  • OVK 
  • Energioptimeringar

Strategin är att skapa en större installationskoncern genom att utveckla befintliga företag och växa genom en offensiv förvärvsagenda.