Logga in

Skalbara reläskydd

Publicerad
24 jun 2021, 18:57
| Uppdaterad
24 maj 2021

REX610 heter ABB:s nya reläskydd för kraftdistribution. De är konstruerade efter principen all-i-ett så därför kan alla de olika skyddsbehoven inom kraftdistribution täckas med endast sex olika varianter.

Designen är modulär och skalbar. Reläskydden har installerade hårdvarumoduler som klarar all funktionalitet som krävs i ett kraftdistributionsnät. Konstruktionen tillåter också att nya moduler och funktioner läggs till om den framtida utvecklingen av kraftnäten skulle kräva det, antingen som ny hårdvara eller via programvaruuppdateringar.

För att göra det enkelt att byta ut äldre reläer i ABB:s SPACOM-serie till REX610-reläer finns det en skräddarsydd adapter. Det finns fler än 700 000 SPACOM-reläer installerade i världen som på detta vis kan moderniseras.