Logga in

Elinstallatören utvecklar egen kopplingsklämma

Publicerad
1 apr 2021, 09:18
| Uppdaterad
7 apr 2021

Vi på Elinstallatören skriver ofta och gärna om både problem och nytta med kopplingsklämmor.

– Vi har sett att intresset för dessa är mycket stort och eftersom vi länge har funderat på att göra egna produkter inom elteknik passar det bra att börja med dessa, säger Henrik Sannesson, digitalredaktör på tidningen.

Det var på Light + Building 2018 när Elinstallatören besökte Wagos monter som idén först väcktes. Urban Wase, Wagos vd, visade då en rejält uppförstorad variant av deras nya 221-klämma.

Läs också:
Oenighet kring varför Wagoklämmor brinner

Henrik Sannesson.

– Vi fick en tydligare bild av hur en sådan här liten grej fungerar när den var så stor, förklarar Henrik Sannesson och berättar skrattande att han ofta kommer med galna idéer.

Att tjäna på pengar på så kallad merch, produkter med logotyper, är ett populärt sätt för olika typer av bolag att håva in en extra hacka. Det har tagit ett tag att övertyga chefredaktören Fredrik Karlsson om att det här är genomförbart, erkänner Henrik Sannesson, men efter att elteknikprodukter av olika fabrikat från Asien har blivit lättillgängliga via internethandel, bland annat Amazon.se, samt att många fabriker i Kina fått mer tid på grund av coronapandemin, har det varit enklare att hitta en tillverkare.

Läs också:
Det var det här med färgvalet…

– Men det är en mycket seriös sådan, inte några som gör tveksamheter som vi skriver om i den här artikeln, om man vågar använda fejkwago. Och vi har en elektroingenjör på tidningen som har kollat upp tillverkaren Sì yuè 1 och gett klartecken, förkunnar Henrik Sannesson nöjt.

Kopplingsklämman kommer nu att utvecklas under ett år och planeras att vara klar för försäljning lagom till 1 april nästa år.