Logga in

Instalco köper Boman el och Larmtjänst

Publicerad
21 aug 2020, 14:27

Instalco fortsätter sin expansion i Östergötland genom förvärv av Boman El och Larmtjänst AB i Norrköping vilka är verksamma inom elinstallationer.

PRESSMEDDELANDE FRÅN INSTALCO:

För verksamhetsåret 2019 uppgick bolagets omsättning till cirka 73 miljoner. Sedan tidigare finns Instalco representerade i Östergötland genom VentPartner, Vallacom, MSI, APC och nyligen förvärvade FTX också i Norrköping.

Tidigare förvärv i regionen: Instalco köper 100-miljonersbolag i Östergötland

December 2019: Instalco köper Elovent

– Genom förvärvet av Boman El får vi nu en riktigt stark position inom el i Östergötland och tar ett steg mot att bli helt multidisciplinära i Norrköping. Boman El är ett välrenommerat bolag i regionen som visat upp goda marginaler, säger Klas Larsson, affärsområdesansvarig för Instalco Väst.

Boman El startades 1998 med huvudsaklig inriktning på larminstallationer. Idag är huvudinriktningen elinstallationer och större entreprenader och service. Bolaget är också en komplett installatör av nätverk och fiberanläggningar. Som kunder finns bland andra LKAB, Vattenfall, Lulekraft, Ferruform, Gestamp, SMA Mineral, BDX, Lindab och Duroc rail. och projekten inkluderar bland annat bostäder, kontor, industrier och samhällsfastigheter.

– Vår ambition har alltid varit att ha ett personligt engagemang och en hög servicenivå med bibehållen familjär känsla i företaget, även då vi vuxit genom åren. Det kommer vi att kunna fortsätta med nu när vi blir en del av Instalco vilket vi värdesätter. Jag ser fram emot samarbetet med de andra dotterbolagen i Instalco, säger Mikael Boman, vd på Boman El.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Boman El med tillträde 20 augusti.