Logga in

Instalco har köpt Henningsons Elektriska i Falun

Publicerad
21 okt 2019, 11:17

De 72 anställde på det anrika Dala-företaget ingår nu i den växande Instalcokoncernen. Henningsons har stora kunder inom elinstallation och storköksutrustning.

PRESSMEDDELANDE FRÅN INSTALCO:

Instalcos kurs har stigit brant 2019, ändå rekommenderas köp av Avanzas tidning

Henningsons är ett anrikt Dala-företag inom elinstallation samt storköksutrustning. Kunderna är framför allt byggbolag, kommuner, industrier och fastighetsbolag men även restauranger, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Bolaget har idag 72 anställda.

– Henningsons är ett mycket välrenommerat och välskött bolag med över 80 år i branschen. Med förvärvet förstärker vi vår närvaro i Dalarna ytterligare som är strategiskt viktigt för oss. Vi är väldigt glada över att få med Henningsons i gruppen vilka kommer att bli ett mycket bra komplement till övriga bolag, säger Johan Larsson, affärsområdesansvarig för Instalco Norr.

Vad händer med konjunkturen hösten 2019, fyra stora installatörer svarar

Bolaget har specialiserat sig inom sju kompetensområden: elinstallation, industriservice, vitvaruservice, storkök & restauranger, kyla & värme, tvättstugor och säkerhet.

– Vi är övertygade om att vi kan bidra med vår kompetens till Instalco och även dra nytta av Instalcos nätverk och kunnande. Vi ser fram mot att utveckla vår verksamhet med de affärsmöjligheter som skapas vid ett inträde i Instalco. Vi har alltid strävat efter att utvecklas med nya tjänster, nya möjligheter och ny kunskap, säger Tommy Kvarnström, vd på Henningsons.

Instalcobolag i Västerås: Så fick de en vinstmarginal – på mer än 24 procent

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Henningsons Elektriska AB med tillträde 17 oktober.