Logga in

Få 50 000 för din kanonidé

Publicerad
4 apr 2019, 09:18

Gör som Anton Karlsson i Karlstad – berätta om din goda idé och håll tummarna för att den gillas av fondjuryn som delar ut ett stipendium – eller flera beroende på bidragens kvalitet och omfattning – på Elfack den 7 maj.

Vartannat år, i samband med Elfack, delas Schneiderfondens stipendier ut. Fonden har Schneider Electric, Installatörsföretagen och Elektrikerna, SEF, som sponsorer. Fonden vill uppmuntra innovation och nya idéer på elinstallationsområdet genom att dela ut stipendier till personer som verkar för branschens utveckling.

I år delas 50 000 kronor ut. Teoretiskt kan en vinnare få 50 000 om projektet är superbra. Det kan också bli så att två eller tre projekt får dela på stipendiepengarna.

Läs mer: Blixtsnabb digital brytare blev årets innovation

2017 års stipendier på vardera 15 000 kronor gick till unge elektrikern Anton Olsson i Karlstad och till Anders Kjellström på företaget ElectroTest Sweden i Mölndal. Anton belönades för en idé om ett vägguttag med extra tändtråd medan Anders Kjellström uppmärksammades för hur han med befintlig teknik skapat en lösning för att styra förbrukning och sänka effekttoppar i hushåll.

Läs mer: Här banas vägen för smarta elnät

– Min idé blev inte så mycket mer än en idé. Det visade sig att det redan fanns en produkt med samma funktion som den jag uppfunnit och så var det lite diskussioner kring det här med tekniska standarder, berättar Anton som idag arbetar på Elektroinstallationer och Service i Karlstad. Stipendiepengarna använde han till att renovera sin nya lägenhet.

Läs mer: Tystlåtna nätstädare räddade Värmlandsoperan från svåra elstörningar

Juryn välkomnar i år särskilt ansökningar som handlar om inspirerande projekt med hållbarhetsfokus inom områdena smarta hem, uppkopplade hem och energieffektivisering. Ansökningstiden går ut den 18 april.

Mer information och ansökan: www.schneiderfonden.se