Logga in

El-kollegan om Glenn: ”Han tyckte fotbollen var roligare”

Publicerad
25 mar 2019, 06:00

Självklart vill vi veta vad Glenn Hyséns gamla kolleger tyckte om att jobba med honom som elektriker. Vi ringde upp några av hans forna arbetskamrater!

Morgan Bodin, var ledande montör när han jobbade med Glenn Hysén:
”Han var duktig”

”Vi var många som tyckte om Glenn på jobbet. Han var social, ställde alltid upp och gjorde så gott han kunde. Och han var duktig. Han hade fortfarande passat alldeles utmärkt som elektriker om inte fotbollen hade kommit emellan, fast där passade han ju desto bättre …

Läs också: Glenn Hysén talar ut – om sin tid som elektriker

– Han hade fortfarande passat alldeles utmärkt som elektriker om inte fotbollen hade kommit emellan.

Morgan Bodin.På den här tiden spelade han i Allsvenskan, och när Blåvitt hade bortamatch tog de nattåget hem. Jag fick jag hämta upp honom på centralstation på morgonen och så åkte vi till jobbet. Jag har alltid hållit på Blåvitt så det gick ju bra.

När Glenn var proffs i Holland åkte vi dit hela familjen och hälsade på. Senare när min dotter gick i skolan kom Glenn dit och berättade om sin tid som elektriker och fotbollen. Han ställde upp på sånt också.  Nu för tiden träffas vi inte så mycket, vi pratar i telefon ibland och sms-ar när det går bra för Liverpool.”

Se videon: Glenn har ett och annat att säga till ”kränkta” lärlingar 


Gunnar Nihlén
, var handledare när Glenn kom som lärling från skolan:

”Själv var jag Öisare, men det var inga problem”

Gunnar Nihlén.”Det var Glenns pappa Kurt som frågade om jag ville lära upp Glenn till elektriker. Vi gjorde renoveringar och ombyggnader av fastigheter och arbete på sjukhus och tandkliniker. 

Han skötte sig bra och det var aldrig några ledsamheter. Men fotbollen tyckte han var roligare och han fick rita autografer på rasterna redan då. Själv var jag Öisare, men det var inga problem.

 Läs också: Escape Room ska lära gymnasieelever hitta elfel

– På bilden har jag precis kört hem Glenn efter jobbet innan det bar iväg till träningen, ungdomsproffs som han var.

Sedan hälsade vi på honom när han spelade i Holland. Nu ses vi inte så ofta, men vi stöter på varandra på stan ibland och ringer någon gång om året för att kolla läget. 

”IFKs Glennsande hopp.”På bilden har jag precis kört hem Glenn efter jobbet innan det bar iväg till träningen, ungdomsproffs som han var. Det var min fru som skrev ­kommentaren bredvid bilden:  IFK:s Glennsande hopp.”

Läs mer: Nytt spår för vuxna till elektrikeryrket