Logga in

30 elektriker förlorar jobbet

Publicerad
1 mar 2019, 09:52
| Uppdaterad
24 feb 2021

Samtliga elektriker får gå från företaget Callenberg technology i Västsverige. Totalt rör det sig om 30 personer.

Sedan några veckor tillbaka har det pågått förhandlingar om uppsägningar mellan fack och arbetsgivare på företaget Callenberg technology. Förhandlingarna har lett till att 30 elektriker nu sägs upp i både Göteborg och Uddevalla. Det uppger tidningen Bohusläningen. 

Läs mer: Eitechs nedläggning kom som en chock

– Det är samtliga elektriker, 30 personer på ett bräde. Det vi gör nu är att försöka hjälpa de anställda så de hittar nya jobb, säger Anders Eriksson, som är Elektrikernas fackliga representant, till tidningen.

Han har suttit med vid förhandlingarna, och berättar att de avslutades förra fredagen.

Callenberg har rötter i Uddevalla från 1950-talet, men ägs sedan några år tillbaka av amerikanska Trident maritime systems. Från företagets sida har det dock varit locket på, enligt Bohusläningen, som inte lyckats få kontakt med Trident.

Läs mer: Elfirma spänningssatte annans fulel – stäms efter villabranden

Callenberg technology har totalt cirka 100 anställda i Uddevalla och Göteborg, och även tjänstemän berörs av förhandlingarna.