Logga in

32-åring tar över vd-stolen på El-expressen

Publicerad
14 feb 2019, 10:14

Simon Jägerman började som lärling på företaget. Nu blir han vd på Instalcobolaget i Lund.

– Jag tycker jag hamnat i en bra skola med Thomas, han har alltid lyft fram mig och låtit mig varit med och tackla de utmaningar och problem vi stått inför.

Instalco köper specialist på industriel

Simon Jägerman skulle egentligen jobba inom bygg och snickeri innan han bestämde sig för el. Att han hamnade på El-Expressen var slumpartat.

– Jag hade sett en av företaget bilar på stan. Jag ringde Thomas och vi tog ett möte och så fick jag börja som lärling, berättar Simon.

Köper 100-miljonerskoncern i Östergötland

När Thomas Isacsson kliver ned från vd-stolen blir han projektledare och fortsätter som mentor åt Simon Jägerman. 32-åringen har efter lärlingsperioden gått den långa vägen via de flesta positioner i Lundabolaget. Han har varit servicemontör, arbetsledare och projektledare.

– Jag ser verkligen fram emot att ta mig an den här nya rollen på El-Expressen. Vår största utmaning just nu är att vi har jobb till en halv firma till.

Detaljhandel fokus för Instalcoförvärv

El-Expressen förvärvades av Instalco hösten 2015 men grundaren Thomas Isacsson blev alltså kvar som vd. Diskussionen om vd-skiftet har pågått en tid, det var ingen blixt från klar himmel berättar Simon och det är heller ingen stor sak för honom.

– Vi är inte så titelfixerade här. Den här är en roll med stor mångsidighet och vi har fantastiska medarbetare på El-Expressen som ställer upp i alla lägen och bidrar till en trevlig arbetsmiljö med högt i tak, säger Simon Jägerman.