Logga in

Tommy Körberg och Markoolio kommer, är du bjuden?

Publicerad
15 nov 2018, 09:20

Hallå där Håkan Svanström vars företag Svanströms El & VVS i år slår på stora trumman och ställer till med en gigantisk julfest med kändisar nu på lördag!

Håkan, vilka är det som kommer på din julfest egentligen?

– Tommy Körberg kommer! Anton Körberg kommer! Markoolio kommer och även David Hellenius! Men vi är ju bara 40 personer på firman, så vi har bjudit in alla i företagets periferi, underleverantörer, advokater med flera. Totalt blir vi runt 100 personer nu. Och det blir fri mat som min fru lagar, tre liveband och prisutdelning med David Hellenius.

Läs chefredaktörens intervju med Svanström: ”Jag tycker synd om Martin Timell”

Men vänta nu, ta det från början …

– Jo, men det började med att en kompis tjatat på mig att jag måste komma och titta på en lada som han inrett som en saloon från 1850-talet. När jag och min fru kliver in i ladan så kände vi bara ”Oh, shit – this is the place”. Här måste vi har firmans julfest!

– Det är trätrappor, två barer, scen, storbilds-tv, ljud- och ljussystem. Och vi jobbar ju med en del kändisar, så jag tänkte, jag drar iväg ett sms till Tommy Körberg, David Hellenius och Markoolio och kollar om vi kan göra en skön grej av det här.

Minns du Svanströms tv-groda? Läs om den här.

– När jag och min fru kliver in i ladan så kände vi bara ”Oh, shit – this is the place”. Här måste vi har firmans julfest!

Men varför blir det så stor julfest?

– Jag kan inte göra något halvdant, det är all in – nu kör vi. Fast jag har lite ont i magen, jag hade ingen aning om att det skulle bli den här nivån. Men det är så viktigt att de anställda premieras på ett bra sätt. Personalen är sjukt viktig. Det är därför jag vill göra det här, jag vill ge dem en upplevelse som de inte glömmer i första taget.

Krönika: Därför får Svanström så mycket stryk

Vilka fler tips har du för att hålla anställda nöjda?

– De ska synas. De ska känna sig behövda för utan dem är jag ingenting.

– Man ska vara en i gänget, ha arbetskläderna på sig, man ska stötta killarna och tjejerna och vara ute på plats så mycket som möjligt. Jag tar jouren så ofta jag kan, på julafton, midsommar. Ja, jag tar så mycket skitjobb jag bara kan.

– Personalen är sjukt viktig. Det är därför jag vill göra det här, jag vill ge dem en upplevelse som de inte glömmer i första taget.

Du är ju väldigt aktiv i sociala medier och har många visningar av dina filmer på Youtube, vad är hemligheten?

– Jag har haft en inslagsproducent på heltid i snart ett år. Jag lärde känna honom under inspelningen av Arga snickaren. Han har höjt kvaliteten på inspelningarna utan att tappa fingertoppskänslan. Inget får ju vara regisserat, allt måste vara från verkligheten. Nu får man en bättre förståelse av våra inslag, vart vi är på väg. Alla företag behöver en inslagsproducent som hjälper till med marknadsföringen. Utskick och kataloger är bara att glömma, det är sociala medier som gäller.

Möt Svanström på scen under Årets Elfel-evenmanget 

Har du gjort några misstag?

–  Mängder, och jag delar gärna med mig av dem. Till exempel så lurade Hitta.se oss att köpa en annons för 400 000 någon gång 2007/2008. Jag blev grundlurad, vi hamnade i tingsrätten och bestred det för det var en riktig blåsning och det blev förlikning.

Vad har du för andra tips till företagare som vill bli bättre på att synas i sociala medier?

– Ta kontroll över din synlighet på nätet med Google Analytics, sätt dig in i hur det fungerar eller ta hjälp av någon som du känner och kan lita på.