Logga in

Stölder i elektrikerbilar – polisen misstänker liga

Publicerad
15 dec 2017, 09:58
| Uppdaterad
24 feb 2021

Dyrbara verktyg har stulits vid en rad inbrott i elektrikerbilar. Polisen misstänker att en liga härjar norr om Stockholm.

Elektriker, byggare och hantverkare i Upplands Väsby bör se upp. På senare tid har en rad verktygsstölder skett vid inbrott i byggbilar. Det skriver Stockholm Direkt.

Det är enbart värdefulla verktyg tjuvarna vill åt. Vid många av inbrotten har en sidoruta krossats. Sedan har tjuvarna plockat med exempelvis borrmaskiner. och skärmaskiner. Billigare verktyg är de inte intresserade av. Nu misstänker polisen att det är en liga som agerar.

Läs mer: Inbrott i lätt lastbil – kraven för att få ut på försäkringen

– Det här är inte hantverkare A som stjäl av hantverkare B, utan en organisation som har fått en beställning på vad som ska stjälas. Jag ser det tydligt. Det här är samma klientel som begår bostadsinbrott. En stor del av verktygen förflyttas sedan härifrån över till baltländerna, säger Malin Sundström till Stockholm Direkt.

Inbrotten har bland annat skett i bilar som har stått i garage, utanför en bostad på natten och på Bauhaus parkering. Utanför Bauhaus misstänker polisen att brottslingarna kan ha använt sig av störsändare som gjorde att bilen inte kunde låsas.

– När ägaren kom hem efter att ha varit på Bauhaus öppnade han sidodörren och upptäckte att det saknades verktyg, samtidigt som bilen inte hade några skador. Bilen låses med en larmdosa. Ägaren kopplade ihop det med besöket på Bauhaus. Det skulle mycket väl kunna vara en störsändare som har använts, säger alin Sundström till Stockholm Direkt.