Logga in

ÅF Lighting köper i London

Publicerad
11 okt 2017, 13:20
| Uppdaterad
15 apr 2021

Paul Traynor känd i ljusexpert går till ÅF Lighting efter bolagets förvärv av hans Londonbaserade ljusdesignstudio Light Bureau. Det stärker ÅF som har en agenda med sin expansion.

Förvärvet av Light Bureau ligger i linje med ÅF Lightings strategi är att växa inom utvalda nischer och öka antalet internationella projekt. ÅF Lighting är etablerat i Skandinavien och Schweiz och har 90 medarbetare inom ljusdesign, men totalt 10 000 medarbetare inom samtliga teknikområden.Med integrationen av Light Bureau får ÅF Lighting en närvaro även i Storbritannien.

– Det finns en global efterfrågan på vårt prisbelönta Lighting-team och med närvaro i London får vi en naturlig plattform för stora internationella projekt säger Jonas Gustavsson vd och koncernchef för ÅF.

Paul Traynor, ägare till Light Bureau är en erkänd internationell auktoritet inom ljusdesign. Hans byrå grundades 1999 och är känd för sitt hantverksmässiga arbetssätt. Byrån jobbar med ljusdesign och översiktsplanering för offentliga miljöer, kommersiella byggnader, turism, bostäder, detaljhandel, kulturbyggnader och transport med mera. Byrån är aktiv både på sin hemmamarknad och internationellt. Företaget arbetar med projekt i Europa, Asien, Ryssland och Mellanöstern.

– Jag kan inte tänka mig en bättre matchning kulturellt och professionellt, säger Paul Traynor.

Light Bureau omsätter 6 miljoner kronor och har tio medarbetare huvudsakligen baserade i London.