Logga in

100-miljonersorder till Bravida

Publicerad
28 sep 2017, 10:34

Det blir en stor personalstyrka från Bravida som ska installera el, vs och ventilation när Gamla Fridhemsgymnasiet i Umeå totalrenoveras. Det är Bravidas region norra Norrland som kammat hem uppdraget.

Arbetet med installationer på Gamla Fridhemsgymnasiet i Umeå sätter igång för Bravida omedelbart och projektet ska vara avslutat 2019. Ordern är värd 100 miljoner kronor och kommer sysselsätta 40 Bravidamedarbetare.  

Det handlar om ett moderniseringsprojekt av Gamla Fridhemsgymnasiet som ska erbjuda program inom elitidrott samt yrkes- och högskoleförberedande program för omkring 1600 elever. Bravida har fått uppdraget av bygg- och projekteringsbolaget Rekab att utföra samtliga installationer inom el, vs och ventilation.

– Vi kommer att ha ett tätt samarbete med Bravida genom hela projektet. De är ett stort och tryggt bolag, med en bra projektorganisation här i Umeå, säger Stefan Karlsson, avdelningschef på Rekab.

Bravida är involverade redan i planeringen i det här samverkansprojektet och kommer vara med ända fram till slutleverans.

– Det känns roligt att vara med och skapa framtidens utbildningsmiljöer här i Umeå. Vi har stor vana att arbeta i samverkansprojekt, till exempel på Dragonskolan där vi har en mycket nöjd slutkund, säger Peter Norrman projektchef och marknadschef för Bravida Umeå.

Unikt samverkansprojekt bekostade renovering