Logga in

Olika fokus på installation i en skolorder

Publicerad
18 maj 2017, 07:36

Bravida får uppdrag att installera åt Västerås stad i två gymnasieskolor. Kök, bageri och kyl ställer sina krav när hotellgymnasiet Tranellska inryms i ett tidigare hotell. På idrottsskolan Widenska blir det helt andra krav.

– Det är roligt att få jobba med alla disciplinerna samtidigt. Vi lägger stort fokus på att få jobbet att flyta på smidigt och att samspelet mellan alla parter ska bli bra. Dessutom känns projekten viktiga, det handlar ju om att skapa en bra skolmiljö för våra ungdomar, säger Bengt-Åke Rosengren, avdelningschef på Bravida el i Västerås, i ett pressmeddelande.

Bravida installerar el, VS, ventilation och automation i de två skolorna till ett ordervärde av totalt cirka 45 miljoner kronor.

”I den här typen av lokaler spelar installationerna en stor roll för slutresultatet. Vi har tidigare arbetat med Bravida i ett liknande projekt på en gymnasieskola, och där fungerade samarbetet utmärkt.”

Jesper Forsberg, Nordikon.

Hotell- och restauranggymnasiet Tranellska kommer inom kort att inrymmas i ett före detta hotell, som ska konverteras till undervisningslokaler av Byggessen. Samtidigt kommer Nordikon att uppföra en ny byggnad på idrottsgymnasiet Widénska för bland annat idrottsaktiviteter och kemilektioner.

På Tranellska kommer kök, bageridelar och kylrum att få stort utrymme, vilket ställer stora krav på installationerna. På idrottsskolan Widénska blir det större fokus på styr och automation av till exempel belysning och klimatstyrning.

– I den här typen av lokaler spelar installationerna en stor roll för slutresultatet. Vi har tidigare arbetat med Bravida i ett liknande projekt på en gymnasieskola, och där fungerade samarbetet utmärkt. Därför känns det nu tryggt att ha Bravida som samarbetspartner när vi bygger nytt på Widénska, säger Jesper Forsberg på Nordikon.

Projektet på Tranellska har redan börjat, medan Widénska startar efter sommaren. Båda planeras bli klara under hösten 2018. Totalt kommer projekten att sysselsätta 15–20 medarbetare från Bravida.