Logga in

Instalco till Stockholmsbörsen

Publicerad
28 apr 2017, 16:17

Installationsbolaget Instalco som startades i Sverige så sent som 2014 går efter en vår av spekulationer ut på Stockholmsbörsen med 11 maj som första handelsdag. Investmentbolaget FSN Capital säljer befintliga aktier i bolaget till pris av 50-55 kronor. Ankarinvesterare har tecknat sig för köp av 51 procent.

– En börsnotering är ett naturligt och viktigt steg i Instalcos utveckling som ytterligare kommer öka kännedomen om Instalco och vår verksamhet, det säger vd Per Sjöstrand i ett pressmeddelande.

Den 11 maj är planerad första handelsdag med Instalcoaktien på Nasdaq Stockholm. Priset ska fastställas inom ett intervall på 50-55 kronor. Det handlar om befintliga aktier, mellan 17,6 och 17,8 miljoner plus en övertilldelning om 2,7 miljoner aktier som huvudägaren FSN Capital IV förbinder sig att sälja. FSN behåller 25 procent av aktierna.

Erbjudandet värderar Instalco till mellan 2,3 och 2,5 miljarder kronor.

Ankarinvesterare är Swebank Robur, Handelsbanken, Ram One, Carnegie, Pareto Asset Managment och Gerald Engström som åtar sig att köpa motsvarande 51 procent av bolaget.

Småsparare som vill köpa Instalcoaktien kan göra det mellan 2 och 9 maj via SEB och Nordnet, institutionella investerare får till den 10 maj på sig.

Aktien kommer handlas under kortnamnet INSTAL.