Logga in

Polisen förtegen trots nedlagd utredning

Publicerad
27 dec 2016, 09:59

Trots att utredningen om grov skadegörelse nu har lagts ned är polisen förtegen om vad som framkommit. Till Elinstallatören säger Södertjäljepolisens utredare att förundersökningen kan komma att tas upp igen.

– För yrkesstolthetens skull önskar vi att man pratar med sin närmaste chef om man misstänker att en person gör något som är märkligt.

Det säger Titti Borgström, utredare på polisen i Södertälje och den som arbetat med att utreda det sabotage som uppdagades av Skanska Installation i mitten av juni på en ännu inte invigd del av Södertälje sjukhus. Spikar hade skjutits in i 12 grövre kablar i kraftanläggning och reservkraft. Den som utfört sabotaget hade vinnlagt sig om att det inte skulle upptäckas. Kablarna hade dragits ut och spikarna hade skjutits eller spikats in underifrån. Ingångshålen hade målats över med svart spritpenna.

Polisen inledde en förundersökning om grov skadegörelse. Men den har nu avslutats utan att någon kan ställas till svars.

– Utredningen är nedlagt, men jag kan inte säga så mycket mer.

Varför inte, vad hoppas ni ska hända i nuläget?

– Det kan framkomma mer information och om det gör det så vill vi inte avslöja vad vi vet, säger Titti Borgström.

Vart ska man höra av sig om man vet något?

– Det bästa är att ringa 11414.

Kostnaden för att återställa anläggningen uppskattades till 1,5 miljoner kronor. Det arbetet gjordes omedelbart efter att Skanska Installation säkrat bevis.