Logga in

Instalco förvärvar stort Stockholmsföretag

Publicerad
13 dec 2016, 09:50

Instalco blir större inom el i Storstockholm. Från och med nu ingår i koncernen även en bredare installationsfirma i södra delarna utanför huvudstaden.

Det är ett företag med en bred elrepertoar som Instalco nu har anskaffat. JN Elinstallatör AB utför bland annat de projektering och installation av kraft, belysning, allmäntele och brandlarm. De har kontor i Södertälje och en stark koppling till industriföretag i kommunen. Scania och Astra Zeneca är stora kunder sedan länge. JN omsätter ca 120 mkr och har 50 anställda.

– Genom att JN nu ingår i Instalco stärker vi vår position på elmarknaden i Stockholmsregionen. Det leder också till att vi ökar möjligheterna at fördjupa samarbeten i regionen med Instalcobolag inom VS och ventilation, säger Per Sjöstrand, Instalcos vd, i ett pressmeddelande.

– Att JN nu blir en del av Instalco tryggar vår framtid och säkerställer våra ambitioner om tillväxt. Vi ser framemot att utveckla vår organisation och personal tillsammans med Instalco vilket ger oss också en trygghet.

Peter Hjerpe, vd, JN

Enligt JN:s vd Peter Hjerpe blir det inga förändringar i ägarnas roller eller i företagets organisation eller nuvarande projekt.

– Att JN nu blir en del av Instalco tryggar vår framtid och säkerställer våra ambitioner om tillväxt. Vi ser framemot att utveckla vår organisation och personal tillsammans med Instalco vilket ger oss också en trygghet, säger Peter Hjerpe i ett pressmeddelande.

Tidigare i år har Elinstallatören skrivit om att Instalco förvärvat Oslobaserade Romerike Elektro AS och närliggande AR Elektroprosjekt AS samt Voltmen OY, ett Helsingforsföretag. Instalco har också under året köpt de svenska bolagen TIMAB, Dalab, VVS Installatör och VFB i Malmö.