Order till ny koncern i Malmö

Publicerad 15 sep 2016, 10:04

Instalco får en order värd 14 miljoner kronor för att renovera och bygga om en större fastighet i centrala Malmö. Det handlar om att tre av koncernens bolag inom el, rör och vent kommer genomföra installationsarbetena tillsammans.

De tre Instalco-bolagen Elpågarna, Rörläggaren och Bi vent ska utföra installationsarbete i samarbete med byggföretaget Thage i Skåne AB. Det handlar om en renovering av en större fastighet i centrala Malmö. Det är en omfattande ombyggnation och just den centrala adressen, i korsningen Västra Vallgatan och Gråbrödersgatan i kvarteret Högvakten 6, väntas bli en logistisk utmaning för projektet. Installationsuppdraget omfattar 5 000 kvadratmeter och är värt cirka 14 miljoner kronor. Patrik Persson, vd för Rörläggaren, som alltså är en del av Instalco, säger att bolagen kommer få ett förstärkt samarbete genom projektet i Högvakten.

– Uppdraget är ett bra exempel på hur Instalco effektivt samarbetar mellan olika teknikområden, säger han.

Instalco är Sveriges nyaste installationskoncern och den bildades under 2014. Under förra året växte den genom förvärv, till exempel i Malmö där El pågarna köptes under 2015.

Fastigheten som ägs av Malmö Cityfastigheter ska få en ny innergårdslösning, två våningar ska få nya takterasser och merparten av alla installationer ska bytas ut.

Renoveringsprojektet beräknas stå färdigt till sommaren 2017.