Logga in

Grossistjätte flyttar till nybyggd butik

Publicerad
22 sep 2016, 13:39

Inflyttning för Ahlsell i de nya lokalerna i Borås är planerad till augusti 2017.

Peab Borås Exploatering har sålt en industritomt vid området Regementsstaden till fastighetsbolaget Fastmax Holding. Tomten på cirka 6 000 m2 ska användas av Ahlsell i Borås för den nya butiksetableringen. Ahlsell har nu tecknat ett hyreskontrakt på tio år med Fastmax.

När det stod klart att Ahlsell var i behov av nya centrumnära butikslokaler tog Peab under våren kontakt med fastighetsbolaget Fastmax. Nyligen tecknades kontraktet för affären som innebär att Peab har en totalentreprenad för de nya lokalerna.

– För Peab innebär affären att vi utöver försäljningen även får ett intressant bygguppdrag för Fastmax. Vi har därmed renodlat vårt markinnehav i området till enbart bostadsutveckling, säger Victoria Johansson, projektutvecklare på Peab Bostad, i ett pressmeddelande.

Ahlsells nuvarande butik i Borås ligger i området Elinsdal.