Allians mellan giganter på belysning och nätverk

Publicerad 9 dec 2015, 14:11 | Uppdaterad 15 apr 2021

Philips Lighting och Cisco går samman i en allians för att tillsammans marknadsföra sina produkter inom kontorsbelysning. Marknaden, spår företagen, kommer vara den första där Sakernas internet slår igenom.

Globalt marknadsledande belysningsföretaget Philips och världsledande nätverksföretaget Cisco slår sina påsar ihop. Tillsammans ska de både jättarna ta fram tjänster för ökad energibesparing, energieffektivitet och produktivitet.

Marknaden för kontorsbelysning som företaget går in på beräknas vara värd en miljard euro. Belysning, anser företagen, är en naturlig inkörsport till Sakernas internet eller Internet of Things, alltså produkter som kommunicerar med varandra och med användarna via till exempel appar. Med hjälp av sensorer kan belysningen känna av närvaro, mäta nyttjandegrad med mera.

– Eftersom vi är två av världens största varumärken inom belysning och IT kommer våra kunder nu att få tillgång till den bästa tjänsten inom energisparande belysningssystem. Jag är övertygad om att IoT kommer att utgöra grunden i framtidens smarta kontor, säger Bill Bien, VD för strategi och marknadsföring på Philips Lighting.