Laddstationer i Eniros karttjänst

Publicerad 28 nov 2014, 09:36

Nu visar Eniro Sveriges laddstationer för elbilar i sin karttjänst. Informationen kommer från den nationella databasen för laddinfrastruktur, Laddinfra.se, som drivs av intresseorganisationen Power Circle.

Elinstallatören berättade nyligen om Power Circles lansering av laddinfra.se, en databas där man kan hitta alla laddstolpar i landet. Syftet är att samla hela den svenska laddinfrastrukturen på en och samma plats. Dessutom blir det möjligt att utveckla appar och andra tjänster som ska göra det enklare för elbilister att hitta laddstationer.

Nu visas alltså informationen även i Eniros karttjänst, tillsammans med realtidsinformation om laddstationernas driftstatus och antal lediga uttag.

– Det är ett naturligt steg för oss att integrera information om laddstationer i vår karttjänst, tillsammans med all annan information som vi redan visar. Samarbetet med Power Circle och laddinfra.se möjliggör detta, nu hoppas vi bara att fler ägare av laddstationer inser vikten av att registrera dessa så att de blir sökbara, säger Håkan Normark på Enrio, i ett pressmeddelande.