Logga in

Eldrivna pendelbåtar: ”Det är framtidens lösning”

Publicerad
6 nov 2014, 09:37

Nästa vecka kan resenärer med SL-kort åka eldriven pendelbåt, då företaget Green City Ferries låter resenärer provåka som en del i planeringen för en permanent pendelbåtslinje i Stockholm. Nu säger Gustav Hemming (C), landstingsråd med ansvar för miljö och sjötrafik, att eldrift är framtidens lösning för kollektivtrafiken på Stockholms vatten.

Nästa veckas kampanj är ett samarbete mellan Green City Ferries och Kristdemokraterna och Centern i Stockholms landsting. Planer finns på en permanent pendellinje med eldrivna båtar mellan Riddarholmen i Stockholms innerstad och stadsdelarna Gröndal, Lilla Essingen och Solna strand.

– Eldrift är framtidens lösning för kollektivtrafiken på Stockholms vatten. Förutom att vara energisnåla och kraftigt minska utsläppen så är de även tystgående. Genom den här kampanjen får fler stockholmare ta del av den nya, spännande eltekniken, säger Gustav Hemming.