Lättare att hitta laddstationer

Publicerad 29 sep 2014, 10:24

Fler och fler steg tas mot en bättre utvecklad infrastruktur för elbilar – nu lanserar intresseorganisationen Power Circle en databas där man kan hitta alla laddstolpar i landet.

Syftet med databasen, Laddinfra.se, är att samla hela den svenska laddinfrastrukturen på en och samma plats. Dessutom blir det möjligt att utveckla appar och andra tjänster som ska göra det enklare för elbilister att hitta laddstationer.

– Laddning, och specifikt att hitta laddstationer, är en nyckelfråga för att öka de laddbara fordonens användbarhet och konkurrenskraft. Genom att erbjuda en öppen databas där information om publika laddstationer kan registreras och tillgängliggöras hoppas vi kunna få än mer fart på elbilsintroduktionen, säger Power Circles vd, Olle Johansson, i ett pressmeddelande.

Alla, både företag som privatpersoner, har möjlighet att rapportera in laddstationer. På Laddinfra.se publiceras även information om hur arbetet fortskrider.

Initiativet stöds av ABB, Fortum, Garo, Jämtkraft, Falu Energi & Vatten, Chargestorm, Mitsubishi, Volkswagen, Nissan, Vattenfall, Elforsk, Svensk Energi, Renault, Sundsvall Elnät, Volvo PV, Eniro, Audi och Öresundskraft.