Stockholm-Oslo på en laddning

Publicerad 7 jul 2014, 10:22

Det sägs vara ett steg på vägen till att lösa ”långkörningsfrågan” för elbilar. I morgon inviger Tesla två nya stationer för ”supersnabb” laddning, så kallade Superchargers, i Sverige. Dessa ska göra det möjligt för ägare av Teslas Model S att resa mellan, till exempel, Stockholm och Oslo utan att behöva stanna.

Den ena Supercharger-stationen finns vid E18 vid hamburgerrestaurangen Max i Karlstad, och den andra vid restaurangen Dinners i Arboga.

Enligt Peter Bardenfleth, försäljningschef på Tesla i Sverige är de två platserna de första i ett framtida nätverk av Superchargers runt om i Sverige. Stationerna ska även visa att Tesla, som precis öppnat en showroom-butik i Täby Centrum strax norr om Stockholm, på allvar satsar på den svenska marknaden.

– Sverige ligger i framkant för en hållbar mobilitet. Svenskar är exceptionellt moderna och miljövänliga. Kombinationen av en effektiv infrastruktur, politisk vilja och supermiljöbilspremie gör att Sverige blir en attraktiv marknad för Tesla, säger Peter Bardenfleth.