Trögt för laddbara fordon

Publicerad 6 feb 2014, 09:50

Under januari började 140 nya, laddbara fordon trafikera Sveriges vägar, vilket innebär att det totalt nu finns 3 362. Av dem är 2 716 personbilar. Siffrorna presenteras av intresseorganisationen Power Circle.

– Jag är förvånad över att det inte blev en större ökning i januari. Sannolikt blir februari betydligt bättre. Det finns stora kundbeställningar på några av de populära modellerna, det är bara en fråga om när leveranserna dyker upp. Februari föregående år var en rekordmånad, och jag tror det rekordet slås inom kort, säger Power Circles vd Olle Johansson i ett pressmeddelande.

I januari förra året tillkom 164 laddbara fordon. Flest laddbara fordon finns i Stockholms län, där 1 300 fordon finns registrerade. Bara 16 procent av alla laddbara fordon i Sverige är privatägda.