Logga in
Detta är en annons från Installatörsföretagen
Detta är är en annons från Installatörsföretagen

Inspirerande och matnyttig heldag på Kistamässan i elsäkerhetens tecken

Under Elmässan i Kista den 19 oktober genomförs Installatörsföretagens elsäkerhetsdag 2022. Organisationen kommer att guida dig kring hur de kan hjälpa branschen att uppnå en bättre arbetsmiljö, säkrare installationer, nöjdare kunder och samtidigt hjälpa dig att göra bättre affärer.

Efter den 1 november 2021 ses elsäkerhet vid arbete som en ren arbetsmiljöfråga, med Arbetsmiljöverket som enda tillsynsmyndighet.

För att uppnå en god arbetsmiljö avseende skydd mot strömgenomgång och ljusbåge i samband med att arbeten utförs där det finns risk för elfara, har Installatörsföretagen tagit fram verktyg för att stötta detta. En branschanvisning som bland annat innefattar webbmallar har tagits fram med namnet ”Elsäkerhet vid arbete”, även kallad EvA.

Tomas Winter från nätverket Säker Energimiljö delar med sig av erfarenheter och insikter samt ger handfasta tips på hur det går att skapa en säker arbetsplats. Både Elektrikerpodden och Installatörspodden kommer att finnas på plats under dagen, passa på att träffa dem! 

Elsäkerhet vid arbete omfattar de elrelaterade arbetsmiljörisker och säkerhetsåtgärder som du som elektriker eller annan yrkesverksam behöver hantera i ditt arbete. Det är alltså inte bara elektriker som omfattas, utan alla som på något sätt kan komma i kontakt med el i sitt arbete. Du får handgripliga tips om hur du jobbar elsmart och elsäkert – direkt applicerbart i verksamheten.

Tillsammans skapar vi förutsättningar för en säker arbetsmiljö så att ingen skadas av strömgenomgång eller ljusbåge på sin arbetsplats.

De tekniska experterna Fredrik Byström Sjödin och Cecilia Axelsson från Installatörsföretagen kommer att presentera EvA och ADAM. Installatörsföretagens expert på affärsutveckling, Hans Nyblom, förklarar varför detta kommer att leda till bättre affärer för just dig. Dessutom kommer Elsäkerhetsverket och Arbetsmiljöverket att informera om myndigheternas syn på elsäkerhet och arbetsmiljö i en ny tid.

Under eftermiddagspasset presenterar Installatörsföretagen en nyhet som kommer att uppskattas av elsäkerhetssverige…

Begränsat antal platser. Deltagaravgiften är 490 kronor exklusive moms. Då ingår förmiddagsfika med kaffe och macka, lunch och eftermiddagsfika.

Missa inte Installatörsföretagens elsäkerhetsdag!

Läs mer om EvA: in.se/eva

Läs mer om Adam: in.se/adam