Logga in

Easee om nya laddboxen: ”förmodligen världens mest testade”

Publicerad
7 jun 2024, 10:43

En ny produkt riktad mot företag och platser med stort laddbehov. Easee Charge Core beskrivs som den ”kraftfullaste” tillverkaren tagit fram.

Läs också:
Easee drar tillbaka överklagan – accepterar fortsatt försäljningsförbud

Läs också:
”Därför har vi vår stora feta brytare vi kan isolera med”

I fjol handlade det mesta som rörde Easee om hur de skulle överleva. Säljstoppet av laddboxarna Home och Charge stukade tillverkaren rejält. Men med en ny serie produkter ser företaget med tillförsikt på framtiden och utöver modellen Lite lanseras nu en mer kraftfull box kallad Core

– Den kommer leverera en exceptionell laddningsupplevelse, säger tillförordnade vd:n Erik Fossum Færevaag i ett uttalande.

Modellen beskrivs som ett alternativ för mer kommersiella lösningar och den klarar av effekter på upp till 22 kW (32A). Därtill ska den vara enkel att installera för montörer och precis som tidigare handlar det om Daisy chaining-installation.

Givet tillverkarens historia är Easee tydliga med att laddarna har ett EU-typgodkännande och är certifierade av Tüv Rheinland.

– Detta är förmodligen världens mest testade laddare. Vi har gjort allt vi kunnat för att säkerställa att vår nya produkt uppfyller alla förväntningar och mer. Vi har genomfört många och omfattande tester av både jordfelsskyddet och alla andra säkerhetsfunktioner, säger Erik Fossum Færevaag.

Läs också:
8 tips till dig som vill installera laddboxar

En fördel som Easee lyfter fram är att laddarna kommunicerar lokalt via radio eller wifi för att fördela tillgänglig energi effektivt, de  har ett kösystem för att hålla reda på och organisera laddning. Och detta tillsammans med enkel installation, hög pålitlighet samt bra prissättning gör att företaget ser att de kommer få fart på försäljningen igen. Så pass att de tänker att de kommer sälja över 250 000 laddare på ett år.

– Lanseringen av Charge Core stärker vår position på marknaden ytterligare. Vi är övertygade om att vi kommer att överstiga en miljon installerade laddboxar till 2025, säger Erik Fossum Færevaag.