Logga in

Därför köper Comfort Hoije El och Xpert El

Publicerad
2 feb 2024, 10:43
| Uppdaterad
5 feb 2024

Comfort förvärvar Holje El AB och dess dotterbolag, Xpert El Sweden AB, i en affär som markerar en expansion för energijätten inom el-, solcells- och säkerhetsinstallationer.

Holje El AB, ett familjeföretag etablerat 1972 med säte i Olofström, är känt för sin expertis inom design, konstruktion och genomförande av elektriska installationer. Med en personalstyrka på cirka 44 anställda rapporterar bolaget en årlig omsättning på omkring 78 miljoner kronor.

Text

Dess dotterbolag, Xpert El Sweden AB, också baserat i Olofström, fokuserar på automation samt konstruktion av el- och styrskåp och riskanalyser för den globala fordons- och livsmedelsindustrin. Med 6 anställda uppgår företagets omsättning till cirka 11 miljoner kronor.

Läs också:
El- och VVS-företag störst i Comforts startnia

Läs också:
Här är de 30 största företagen i branschen

Göran Swedérus, vd på Comfort, kommenterade affären:

– I mötet mellan Comfort och Holje El ser vi inte bara affärsmöjligheter, utan även en chans att tillsammans forma en starkare och mer innovativ framtid för elbranschen.

Mattias Örkner, vd på Holje El AB, uttryckte sin entusiasm över samgåendet:

– Vi är stolta över att bli en del av Comfortfamiljen och ser fram emot att fortsätta leverera högkvalitativa elinstallationer och lösningar. Tillsammans kommer vi att elektrifiera Blekinge, Skåne, ja hela Sverige.

Denna affär symboliserar ett betydande steg för Comfort i att diversifiera och stärka sitt utbud av eltekniska tjänster och lösningar, samtidigt som man utökar sitt geografiska fotavtryck i Sverige.