Logga in

Currentum köper elinstallatör i Stockholm

Publicerad
31 aug 2023, 09:31

Ett stabilt företag med 20 medarbetare blir en del av den snabbt växande installationskoncernen.

Text

Elagent Stockholm AB, baserade på Liljeholmen strax söder om Stockholm, tar steget in i Currentum. Efter ett mångårigt och välfungerande samarbete med det nyblivna systerbolaget Gösta Schelin har Elagent beslutat sig för att anta möjligheten att bli en del av Currentum.

Det ska bli väldigt kul att vara delaktiga i en ny organisation där vi kan vara med och driva större projekt än tidigare. Med tanke på hur bra samarbete vi har haft med Gösta Schelin i många år känner vi oss trygga med att detta kommer att bli bra, säger Urban Aspelin, vice vd på Elagent.

Läs också:
Currentum in på elteknikmarknaden genom förvärv i Norrköping

Läs också:
Gulliksons El säljs till Currentum

Som en av två grundare var Aspelin med och startade verksamheten 1989. Därefter jobbade bolaget på utan större utsvävningar med stabilitet som ledstjärna. Förra året genomgick de en generationsväxling, som bland annat innebar ett skifte på vd-positionen. Sedan dess har Elagent, med vd:n Niklas Andersson i spetsen, varit mer förändringsorienterade, vilket till stor del förklarar beslutet att bli en del av Currentum.

– ­Vi känner att vi har en bra energi i verksamheten och att vi rör oss i en spännande riktning. De senaste åren har vi hittat nya affärsområden och haft fokus på utveckling rent generellt. Tidpunkten för en större förändring av den typen vi gör nu känns helt rätt, förklarar Urban Aspelin.

Trots sitt nyfunna förändringsdriv har Elagent varit måna om att inte försaka stabiliteten. Med över trettio års erfarenhet har de hunnit utveckla ett gott anseende i branschen, samt långsiktiga kundrelationer. Kunderna utgörs till största del av ventilationsbolag och fastighetsägare. Elagent är inriktade på styrteknik för fastighetsautomation samt energilösningar för grön teknik med energilager och solceller. På Elagent arbetar cirka 20 medarbetare och bolaget omsätter omkring 30 miljoner årligen.  

Eric Lindqvist som är regionansvarig för Currentum Stockholm, och dessutom projektansvarig på Gösta Schelin, ser Elagents intåg i Currentum som både glädjande och naturligt:

Branschens jättar:
24 installationskoncerner: Så ser deras omsättning och tillväxt ut

– Efter drygt tjugo år av gott samarbete får vi äntligen börja jobba ihop, på riktigt. Flexibla, kunniga och engagerade. Med de orden kan man beskriva Elagent. Jag är övertygad om att deras steg in i Currentum kommer falla väl ut för alla inblandade, säger Eric Lindqvist.