Logga in

Gulliksons El säljs till Currentum

Publicerad
26 jul 2022, 14:43

Jonas Gulliksson säljer sin elfirma till en storsatsande koncern. Som därmed tar ett stort kliv in i elbranschen.

Currentum startade som starka inom ventilation men har också växt inom VS, sprinkler med mera. Representationen på elsidan har varit blygsam – till nu.

Läs också om första elförvärvet:
Currentum in på elteknikmarknaden genom förvärv i Norrköping

Läs också Elinstallörens kartläggning:
24 installationskoncerner: Så ser deras omsättning och tillväxt ut

Förvärvade Gullikssons El är en stor spelare på Stockholms elmarknad. Bolaget har huvudkontor i Sollentuna och omsätter 100 miljoner kronor med 80 anställda.

Grundaren och huvudägaren Jonas Gulliksson arbetar som enhetsledare entreprenad och projektering medan Roger Joffs är vd. Bolaget kommer, i linje med Currentums affärsmodell, att fortsätta verka under nuvarande varumärke och ledning.

– Vi ser stora vinster med att bli en del av Currentum. Det gör oss starkare och ger oss möjligheten att agera på fler arenor med ett bredare erbjudande. Inte minst kan vi ta del av varandras kompetenser, vilket ger fördelar för oss som företag samtidigt som det ger kunderna möjlighet till en helhetsleverans, säger grundaren Jonas Gulliksson, i en kommentar.

Currentum omsätter efter förvärvet cirka 3 miljarder kronor årligen och sysselsätter över 1 000 medarbetare på 25 orter.