Logga in

Laddboxmarknaden efter säljstoppet mot Easee

Publicerad
22 maj 2023, 10:49

”Att önska Easees fall är att sparka elektrikerkåren i arslet”, det säger Nils Fredin, vd för Skårebo i Elinstallapodden avsnitt 10. Eldon Installations Reine Lönn håller inte med. ”Det är inte så enkelt som att det handlar om dokumentation, Easee-boxen har allvarliga brister”.

Vad skulle hända om Easee ändå skulle misslyckas?

– Det är ett korthus, drar du ut det understa kortet faller alla. Att sitta och önska ett fall för Easee är att sparka hela elektrikerkåren i arslet. Det är som att säga till alla som har tjänstebil i Sverige att Volvo ska dra tillbaka alla bilar, ja då har vi inga bilar att köra med i Sverige. Det är den krassa sanningen.

Det här säger Nils Fredin vd för Skårebo i Elinstallapodden avsnitt 10. Laddboxmarknaden efter säljstoppet mot Easee, som spelades in framför publik på Elfacks stora scen den 11 maj. Skårebo är en av Easees största återförsäljare i Sverige. Easee som hade 70 procent av den svenska laddboxmarknaden när Elsäkerhetsverket införde sitt försäljningsförbud den 14 mars i år. 

I samtalet deltog också Reine Lönn, försäljningsansvarig för laddprodukter på Eldon Installation. Med Eldons profil mot publika laddstatiojner och fastighetsägare har försäljningsstoppet mot Easee inte påverkat deras försäljning nämnvärt. Reine Lönn anser att Easee kommer få mycket svårt att komma igen i Sverige.

– Deras problem handlar inte bara om dokumentation. Laddaren har stora brister.

Lyssna på Apple Podcasts:
Laddboxmarknaden efter säljstoppet mot Easee

Elsäkerhetsverkets beslut
Easee försäljningsstoppas: ”Finns en risk att jordfelsbrytaren inte alltid löser ut”