Logga in

“Med detta kan vi åta oss större entreprenader”

Publicerad
7 okt 2022, 13:11

Tillväxten har varit urstark för Eltjänst i Falköping. Nu tar delägarna ett oväntat nästa steg för att fortsätta växa.

Den relativt nystartade installationskoncernen Currentum har förvärvat bolag i rasande takt till att omsätta totalt 3,5 miljarder kronor. Nu meddelas att Falköping blir ett nytt starkt kluster, där då Eltjänst i Falköping blir en del.

Övriga är Friggeråkers rör och nyss förvärvade Medins Ventilation.

– Det blir ett litet kluster i Falköping. Vi blir väldigt kompletta i det här området, med alla de tre stora installationsbitarna inom Currentum, säger Hillevi Skötte, regionchef Väst på Currentum.

Läs också om inträdet på elmarknaden:
Currentum in på elteknikmarknaden genom förvärv i Norrköping

Läs också vår kartläggning av växande koncerner
24 installationskoncerner: Så ser deras omsättning och tillväxt ut

Eltjänst i Falköping verkar i närområdet med filial i Floby. Bolaget grundades 1971 och drivs nu av andra generationen, Mats Karén och Stefan Karlsson, tillsammans med en tredje delägare, Andreas Götlind.

Under deras ledning har bolaget varit Gasellföretag i Dagens Industri tre år i rad och omsätter 43 miljoner kronor med 26 anställda. De gör alla typer av eljobb, på senare år allt fler solcellsjobb och installationer av laddboxar.

När Elinstallatören besökte företaget i juni berättade de att största problemet var hur de skulle hitta personal för att kunna fortsätta växa. Marknaden finns.

Läs också: Elinstallatören besökte Eltjänst i Falköping
”Företagen måste få upp timpriserna”

Nu väljer ändå delägarna att låta bolaget bli en del av Currentum.

– Tillsammans med Friggeråkers Rör och Medins Ventilation blir vi en stark trio som kommer att kunna ta oss an större entreprenader här i Falköping med omnejd, kommenterar Stefan Karlsson.