Logga in

Ernströmgruppen förvärvar Hammarel

Publicerad
19 jan 2022, 15:48

Örebrobaserade ställverksbyggaren Hammarel köps upp av Ernströmgruppen som gör kundanpassade elcentraler, apparatskåp och automatiklösningar.

Text

Ernströmgruppen förvärvar Örebrobaserade Hammarel som levererar lågspänningsställverk och utför elkraftentreprenader. Hammarel har en stark position på den svenska marknaden inom ställverksbyggande. Förvärvet kompletterar Ernströmgruppens övriga verksamheter, vilka omfattar kundanpassade elcentraler, apparatskåp och automatiklösningar. I Sverige har Ernströmgruppen bolagen Rimeda, BS Elcontrol och Trans El Matic och i Norge finns Enira.

Läs också:
Bravida köper i Örebro

Läs också:
”Hur ska jag veta om ett ställverk är säkert?”

– Klimatomställningen och elektrifieringen kommer att kräva omfattande investeringar i det svenska eldistributionssystemet som är eftersatt. Det kommer att öppna möjligheter för större aktörer som kan erbjuda helhetslösningar som lever upp till högt ställda krav på kvalitet. Ernströmgruppen rustar för att ta vara på de möjligheter som ges, säger Jonas Kewenter ansvarig för elektrobolagen inom Ernströmgruppen.

Örebrobaserade Hammarel har funnits sedan 1991. Bolaget har sedan starten letts och ägts av Lars och Ulf Hammarberg som båda kommer att fortsätta verka i företaget samtidigt som de behåller en minoritetspost.

– Med Ernströmgruppen som nya huvudägare säkerställer vi inte bara Hammarels framtid. Vi skapar även förutsättningar för bolaget att ta nästa steg i sin utveckling genom att komma in i ett sammanhang som möjliggör ett bredare erbjudande till våra kunder, säger Ulf Hammarberg.

Läs också:
Hela historien om Sydvästlänken

Hammarel, som omsätter runt 70 MSEK, kommer att fortsätta drivas som eget bolag och de ca. 25 medarbetarna kommer att ha kvar sina arbetsplatser i Örebro.

– Hammarel är ett välskött företag med stort kunnande, ett utpräglat servicetänkande och kvalitetsfokus. De är en viktig pusselbit i vår strategi att växa på det elektrotekniska området. Målet är att expandera verksamheten i Örebro såväl som på andra orter där vi har verksamhet, säger Jonas Kewenter.