Logga in

Elfelskalendern lucka 19: Kids – do not try this at home

Publicerad
19 dec 2021, 06:00
| Uppdaterad
15 dec 2021

Ja, tänk vad en tävling kan ge ringar på vattnet. Ricky Gordon Ivarsson skickade in bilden till Årets Elfel och skrev ”Har man ingen propphuv tar man en glödlampa med E27-sockel, kan även kanske funka som säkring beroende på styrka.”

Och lustigt nog, eller beroende på hur man ser det, så ledde detta tävlingsbidrag Elfelsmedlemmen Kristian Öhrneman och hans kollega till att experimentera.

Gårdagens lucka:
Elfelskalendern lucka 18: ”När jag öppnade centralen trodde jag knappt mina ögon”

mer lamprelaterat:
Quiz: Har du koll på nya lampdonen?

”Er tävling Årets Elfel gav mig och kollegan Teddy inspiration en mulen dag på firman. På en av bidragsbilderna sitter det ljuskällor i en central; ’haha, är det samma gänga – det måste vi prova!’ Sagt och gjort i med lampan, vilket var kul i 3 sekunder ungefär tills vi kom på att det är ju betydligt roligare om den lyser också!

Kristian Öhrnemans och hans kollegas lysande experiment.

Vi ’utvecklade’ en egen passdel och i en elcentral på firman fanns det en grupp som enbart betjänade ett närmonterat uttag. I med en koltrådslampa vi hade liggandes, kortslöt ett sladdställ och stoppade i uttaget. 🙂 

Zoomar man bilden ser man att det står grp 6 uttag under central. Kids – do not try this at home!” Hälsar Kristian som utan motstånd berättar när Elinstallatören får kontakt med honom.