Logga in

Kamic köper Elproman

Publicerad
19 aug 2021, 09:41

Stockholmsbaserade specialkabeltillverkaren Elproman förvärvas av Kamic Group. Detaljer om affären och företagen i artikeln.

Text

KAMIC Group AB har förvärvat samtliga aktier i Elproman AB. Säljare är Per Hjelm och Metrofunkkabel-Union GmbH, ett bolag inom den internationella Nexans-gruppen.

Mer kabel:
Kabelchefen: ”Den här kabeln har revolutionerat branschen”

Från januari 2021:
Kamic köper Eltecno i Vellinge av bolagets grundare

Elproman levererar specialkabel och kontaktdon till nationella och internationella industriella kunder med höga krav på produktkvalitet och leveranssäkerhet. I mindre skala bedrivs även tillverkning av kundspecifika kablage.

Elproman grundades 1967 av Per Hjelms far, Karl Erik Hjelm. Idag har företaget ett 30-tal anställda med huvudkontor och lager i Segeltorp strax söder om Stockholm. Försäljningen under det senaste räkenskapsåret uppgick till drygt 90 miljoner kronor.

”Elproman är ett anrikt bolag med medarbetare som besitter ett extraordinärt kunnande inom specialkabel och kontaktdon. Med grund i denna kunskap samt ett tydligt affärsfokus och hög servicegrad har Elproman byggt långvariga, starka relationer med såväl kunder som leverantörer. När vi nu tar över som ägare ser vi både en utmaning och en glädje i att fortsätta vårda dessa relationer samtidigt som vi tror att vi kan tillföra Elproman ytterligare värden, bland annat genom ett större kontaktnät, strukturell support och erfarenheter inom affärsutveckling,” säger Fredrik Celsing, VD och koncernchef för KAMIC Group.

Den tidigare huvudägaren och verkställande direktören för Elproman, Per Hjelm, kommenterar transaktionen: ”Elproman, med dess produkter och dess fantastiska medarbetare, har varit en mycket stor del av mitt liv, så visst känns det vemodigt att lämna som ägare och ledare. Men jag är samtidigt glad över att få lämna över till KAMIC Group som jag vet kommer vara en stabil och långsiktig ägare, och där bolaget och dess anställda erbjuds en stimulerande miljö att fortsätta utvecklas i.”

Fler nyheter om Kamic:
Kamic rekryterar från Ensto

Organisatoriskt kommer Elproman ingå som ett självständigt bolag i KAMIC Groups affärsområde Electronics, med Stefan Bengtsson som affärsområdeschef.