Logga in

Kamic köper Eltecno i Vellinge av bolagets grundare

Publicerad
11 jan 2021, 14:57
| Uppdaterad
22 mar 2021

Kapslingsföretaget Elctecno grundades av Håkan Nilsson och Magnus Fritiofsson 1993. Nu har Kamic group köpt företaget som har flera större kunder inom elinstallation.

PRESSMEDDELANDE FRÅN KAMIC GROUP:

KAMIC Group AB har förvärvat samtliga aktier i Eltecno i Vellinge AB och dess systerbolag Electro Inpower AB. Säljare är Håkan Nilsson och Magnus Fritiofsson.

Kapslingstillverkaren E3 i samarbete med Schneider Electric: ”Om du byggde bussar som man bygger elcentraler hade ingen haft råd att köpa dem”

Åskskydd på låda

Eltecno i Vellinge AB (Eltecno) designar, konstruerar och tillverkar tekniska lösningar inom kapslad elteknik, såsom elcentraler, lägenhetscentraler, markskåp och LSP-ställverk. Eltecno står därmed för hela processen från idékoncept till slutlig, kundanpassad produkt och bolaget levererar sina lösningar i såväl mindre projekt som i stora, komplexa projekt för exempelvis sjukhus och köpcentrum.

Eltecno grundades 1993 av Håkan Nilsson och Magnus Fritiofsson. Electro Inpower förvärvades 2012 och säljer elektriska komponenter till såväl Eltecno som externa kunder. Både Håkan och Magnus är alltjämt aktiva i bolagen, Håkan som VD och Magnus som Key Account Manager. Tillsammans har bolagen cirka 60 anställda och en årlig försäljning på cirka 80 Mkr. Bolagen opererar från Vellinge, strax söder om Malmö.

”Efter ett antal förvärv inom kapslad elteknik i Norge är vi mycket nöjda över att nu få ett rejält fotfäste inom detta spännande område också i Sverige. Eltecnos historia är präglad av innovationer och smarta lösningar som har mottagits mycket väl av kunderna, som ofta är större elinstallatörer och byggföretag, och Eltecno har därigenom byggt upp ett starkt renommé bland dessa aktörer. Vi ser fram mot att som ägare kunna bidra till Eltecnos fortsatta utveckling och tillväxt,” säger Fredrik Celsing, VD och koncernchef för KAMIC Group.

Den tidigare delägaren och verkställande direktören för Eltecno och Electro Inpower, Håkan Nilsson, kommer fortsätta att leda bolagen som blir en del av KAMIC Groups affärsområde Installation. Håkan kommenterar: ”Det känns mycket bra att komma in i KAMIC-familjen och få tillgång till strukturell support och den samlade kunskap och de kontakter som finns inom gruppen. Med detta i ryggen känns det mycket inspirerande att få arbeta för att Eltecno och Electro Inpower ska bli ännu bättre för våra kunder, leverantörer och anställda.”