Logga in

”Vi vill stötta företagen att hitta nya affärer”

Publicerad
27 maj 2021, 18:37
| Uppdaterad
3 jun 2021

Installatörsföretagen har valt en ny styrelse. Vi frågade nye ordföranden vad de viktigaste frågorna är.

Anders Mattsson har sedan länge aviserat att detta var hans sista år som ordförande i Installatörsföretagen. Som väntat röstade stämman fram den tidigare vice ordföranden Johnny Petré, Bravida, till ordförande.

­– Det var nog väntat för de flesta men jag har fått en del grattis och tummar upp, stämman hölls ju digitalt, säger den nyvalde ordföranden.

Läs också:
Johnny Petré tar över Bravidas solbolag

Läs också:
Här är nya utmaningen för Petré

Vad ska du göra som ordförande?

– Jag tycker att styrelsen gjort ett bra arbete med sammanslagningen av två organisationer till Installatörsföretagen. Nu ska vi hjälpa medlemsföretagen så att de är rustade att jobba med energiomställningen och i affärsutveckling. Det finns utrymme att tänka nytt och hitta nya sätt att göra affärer, nya affärsmodeller.

Hur vill du se organisationens inriktning?

– Jag ser gärna att vi breddar oss. Vi har till exempel börjat jobba mer med solceller och förnybar energi, det finns fler områden. Det gäller både IN som organisation och att stötta medlemsföretagen.

Ser du några andra stora framtidsfrågor?

– Ja, en sak är kontroll, sammanställning och uppföljning av data, som energiuppföljning av fastigheter, som den helhet som byggnader och samhället fungerar som.

Vad är den vanligaste synpunkten du möter bland medlemsföretagen?

– Det är mycket avtalsfrågor som de pratar om, mycket juridik. Det är tydligt att det finns ett behov av stöd kring entreprenadjuridik och det är viktigt att vi kan stötta där.

– För mig är branschen, företaget och privatlivet en helhet, en livsstil. Jag har också sett över mina uppdrag

Hinner du med ditt arbete på Bravida nu då?

– Jo, jag har haft ett samtal med Mattias Johansson (Bravidas koncernchef) och fått lova det. För mig är branschen, företaget och privatlivet en helhet, en livsstil. Jag har också sett över mina uppdrag och lämnar ordförandeskapet i INSU (Installatörsföretagens utbildningsbolag). Jag gillar att jobba coachande och diskutera strategifrågor.

Johnny Petré var under 14 år vd för familjeföretaget Lindstens Elektriska i Ystad som såldes till Bravida, där han jobbat sedan dess. Han är i dag konceptchef för grön energi inom koncernen.