Logga in

Solcellspark bestulen igen – över hundra paneler borta

Publicerad
24 mar 2021, 16:19

130 solcellspaneler stals på tisdagen från en solcellspark i utkanten av Kristianstad. Det är andra gången parken drabbas av stöld, skriver SVT Nyheter.

I september blev C4 Energis solcellspark Solpunkten vid Lägsta punkten i Kristianstad av med 80 solcellspaneler och nu har tjuvar alltså snott med sig ytterligare 130.

Mer om solpunkten:
4 MW-park byggs vid Lägsta punkten i Kristianstad

En annan som blivit utsatt för samma sak:
Alla Åkes solceller blev stulna

– De kom bara några minuter efter att vaktfirman som gjorde sin ordinarie rondering åkt härifrån. 40 minuter senare lämnade man med panelerna. Det gick fort, säger C4 Energis vd Göran Thessén, till SVT.

Tjuvarna tog sig in genom att klippa upp ett stängsel, som lagades redan på tisdagen.

– Vi måste höja säkerheten runt parken, helt klart. Vi vill inte berätta om allt – men vi hade redan innan den här stölden inträffade bestämt att vi ska ha mer larm, men vi har inte hunnit sätta det i drift, säger Göran Thessén.

Han säger vidare till SVT att det inte finns så mycket pengar att tjäna på att sälja begagnade solceller – men han tror ändå att tjuvarnas mål är att sälja dem.

 C4 Energis solcellspark Solpunkten invigdes i oktober i höstas och består av nästan 10 000 solcellspaneler som ska producera 4 MW om året.