Logga in

Därför vill inte Osama jobba på lördagar längre

Publicerad
10 jan 2020, 06:15

För tre år sedan träffade vi Osama Khatib som just börjat som elektriker hos Midroc Elektro i Säter. Yrket hade han med sig till Sverige som flykting från Idlib i nordvästra Syrien.

Hur har det gått sedan dess?

— Det har gått jättebra, jag är kvar på Midroc och stortrivs fortfarande med jobbet här. Mina arbetskamrater har fortsatt att lära mig svenska så nu går det riktigt bra med språket och jag har fått jobba mer självständigt. Nu gör jag mycket installationer i villor och håller just på med ett stort lägenhetsprojekt med 175 lägenheter här i Säter. Och så jobbar jag då och då som serviceelektriker och det tycker jag är jättekul.

Läs tidigare artikel om Osama: ”Det vore bättre att jobba på lördagar också”

När vi träffades sist tyckte du det var synd att svenskarna inte jobbade på lördagar också

— Jag har flyttat från Avesta hit till Säter och min fru och jag har fått två barn sedan vi sågs sist. Så nu har jag fullt upp både hemma och på jobbet. Det räcker till. Min arbetsledare Lars hjälpte mig att skaffa en lägenhet här i staden så nu har jag nära till jobbet, jätteskönt.

Mer ”Hur gick det sedan”: ”Känns ju omöjligt att bli elektriker med det här systemet”